'Mag ik meedoen?', appte ik, want ik twijfelde. Hoewel het gewoon ging om het bijwonen van een openbaar webinar en ik dus ook wel wist dat ik eigenlijk niet hoefde te twijfelen, maar ja, die week voor mijn menstruatie hè, dan denk ik te veel na en twijfel ik bij alles...

Al is de tijd dat ik mijn cyclus als een havik in de gaten hield, voor mij verleden tijd, toch weet ik nog precies waar ik in mijn cyclus ben. Altijd. Denk ook niet dat dat ooit nog overgaat. Het grote verschil is dat ik er nu ontspannen naar kan kijken.

Dat was wel anders in de tijd dat ik volop in de IVF-behandelingen zat.

Man wat een spanning bracht dat ene eitje dan met zich mee! Achteraf weet ik: die spanning heeft er geen goed aan gedaan. Niet aan mijzelf en hoe leuk ik was als persoon en ook niet aan het slagen van de IVF. Maar ja, ga maar eens níet gespannen zijn in zo'n situatie! Haast niet te doen. Althans, als je niet weet hoe je in zo'n tijd tóch kunt ontspannen.

Hoe is dat nu voor mij? 

Inmiddels weet ik hoe te ontspannen in de spanning en help ik mijn klanten daarmee, zodat ze zichzelf gemakkelijker kunnen accepteren in de rollercoaster van onzekerheid. Zo kunnen zij ook meer ontspannen door hun leven en vruchtbaarheidsbehandelingen heen rollen. Stukken leuker voor henzelf en voor hun omgeving.

En o wacht... wat ik mijn klanten leer, dat helpt óók in die week voor mijn menstruatie.

Ik ga 's even wat oefeningen doen, minder denken en meer relaxen.

Ben jij benieuwd naar die oefeningen of hoe ik jou kan helpen?

Niet te veel over nadenken😉 (ook niet als je bijna ongesteld moet worden), maar me gewoon even mailen!' 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.