• Luister jij naar de stem van jouw hart?
  • Wat zegt je hart je?
  • Vanuit het "niet weten" ontstaan nieuwe creaties.
  • Groeien door te snoeien.
Begin » Over mij

Over Marijke

Ik ben Marijke Hendriks (1976), getrouwd, geen kinderen. Mijn man en ik hebben een hond "Buddy" en een kat "Bella" waar we erg blij mee zijn, ze zijn zo lief. 

 

Zoals zoveel mensen, heb ik aardig wat molshopen en molsgangen gemaakt.... of terwijl, veel meegemaakt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wij hebben geen kinderen kunnen krijgen (ondanks 5 IVF trajecten).

Na de 5e ivf februari 2020 wilden we naar Spanje voor embryo donatie en toen werd de deur gesloten door de lockdown. 

Gedacht aan pleegouderschap, maar daar is de tijd nu nog niet rijp voor "time will tell".

 

Vrijwel altijd in de gezondheidszorg gewerkt, in de thuiszorg als basis verzorgende en als (medisch) secretaresse.

Mede door de hulp die ik sinds begin 2007 ontving, kwam ik erachter dat mijn verlangens en visie veranderde, dat ging toch in een vrij rap tempo.

Hierdoor ben ik Augustus 2007 gestart met een cursus OntspanningsMassage voor beginners bij Kitty Middelham.

In 1e instantie om te zien of masseren werkelijk bij mij past. De twijfel verdween als sneeuw voor de zon, want ik voelde me al snel als een vis in het water. Het was Thuiskomen bij mezelf!! Zo ontwikkelde ik mij verder en ik leer gelukkig nog steeds nieuwe dingen. 


Ik kom van ver, leefde vooral in mijn hoofd. Weinig tot geen contact met mijn lijf. Laat staan dat ik naar de signalen van mijn lichaam luisterde.

Als ik het met kastanjes zou moeten uitbeelden, dan was het 1 kastanje (i.p.v. 2) met 2 lange prikkers eronder (prikkers = benen).

Ooit had ik als kind uit veiligheidsoverwegingen blijkbaar het besluit genomen om mijn lijf te vergeten en in mijn hoofd te vluchten. Vooral om niet te hoeven voelen.

 

Dat ging jaren "goed", d.w.z. geen ernstige fysieke klachten, echter liep ik in 2005 vast met en in mezelf. Ik werd haast gedwongen om op zoek gaan naar hulp.

 

Na lang zoeken vond ik die eind 2006, het was werkelijk een zoektocht. Eerst via de huisarts naar een psycholoog. Aangezien ik al in mijn hoofd leefde, werd het door gesprekken niet veel Beter, eerder slechter. 

Vervolgens een paar sessies danstherapie (via een dansdocent naartoe gegaan). Dat was voor dat moment voor mij de omgekeerde wereld, het ging zo snel en ik kon het niet behappen. 

 

Eind 2006 vond ik Lichaamsgerichte psychotherapie, een man en dat, terwijl ik juist issues had met o.a. de 'mannenwereld'.

Oh, wat vond ik het spannend in het begin, maar na een paar sessies merkte ik dat dit werkte. Letterlijk weer contact ervaren met mijn lijf, met mijn hart en verlangens. Langzaam bloeide ik op(en). 

 

Door de intensieve periode van therapeutische hulp maakte ik in positieve zin een metamorfose door. Sommige mensen herkenden mij zelfs niet meer, omdat ik zo veranderd was. 


Door mijn eigen verandering, van binnen en buiten, raakte ik zo gemotiveerd om anderen te helpen hun eigen levenspad te creëren en vooral vrede in zichzelf te krijgen.

 

Heel worden, heel zijn?! Ja! Dát gun ik jou en wil ik je graag bij helpen.

Alle heling, zowel emotioneel, mentaal, fysiek alsook spiritueel start met bewust zijn, zien - erkennen dat het op de huidige manier niet werkt of niet fijn of pijn doet.

 

Er valt er altijd wel wat los te laten of te snoeien om te blijven groeien of te verdiepen en daarom blijf ik mij ontwikkelen.

 

Een paar kernwoorden over mij: Integer, Humor, Geduldig, Zorgzaam, Fijngevoelig.


Wat doe ik graag? Wat interesseert mij? De uitgebreide versie hiervan lees je wanneer je klikt op de titel van deze alinea. 

 

Zingen. Muziek maken - (Israëlische) Dans - Qi Gong en Yoga en ik ben een "boekenwurm" of terwijl ik verslind de letters. 

Tuinieren: letterlijk met mijn handen in de aarde (tuinieren) is inmiddels ook een fijne hobby geworden.

Wandelen - Fietsen - Cultuur opsnuiven - Natuur - Kruiden(leer) - Natuurlijke gezondheidszorg. 


Zang: redelijk vroeg gestart met zingen. Sinds mijn 11e tot heden, dus ruim 30 jaar verder ;-) zing ik in diverse koren. Een gevarieerd genre dus: van "het kleine café aan de haven" tot aan de "Johannes & Mattheus passie". 

Gemengd jongerenkoor, Oratorium, Kerkkoor, Gemengd koor (volwassenen), Irietkoor Al Naharot (aan de rivieren), Vlaardingse stadskoor, Womens Barbershop Choir "The New Land Singers"....en sinds de herfst van 2020 Online "Zing als vanzelf". 

 

Muziek instrumenten: blokfluit, altblokfluit, dwarsfluit, klarinet, cello.