• Van binnenuit in beweging komen.
  • Toon je innerlijke wereld met intuïtieve dans.
  • Door massage & beweging met aandacht naar binnen gaan.
  • Expressie geven aan Verlies & Rouw.
  • Herstel het Vertrouwen in je lijf en jezelf.

Marijke 

(1976)

Een mensen-mens, natuurliefhebber, dochter, partner, zus, tante, kinderloos, moeder van ten minste 4 ‘zielekindjes’ die ik in mijn hart draag, muzikaal onderlegd, danser, stilteliefhebber. 

Soms schijn ik EigenWijs te zijn en dat heeft ook zo z’n voordelen ;-).  Overwegend extravert en soms merk ik wat verlegenheid en dat mag er zijn.

 

Vrijheid, Ruimte, Spiritualiteit en Speelsheid horen bij mij. Ongeveer half 2018 herontdekte ik mijn natuurlijke speelsheid weer. Dat was na een lange weg van professionele hulp sinds 2007 en de 'juiste' mensen die op mijn pad voorbij kwamen.  


"Vroeger werd ik soms nachtegaaltje genoemd ...nu ook nog weleens ;-)."


"Wat ik van nature doe is: serieuze gesprekken voeren, verweven met hier en daar een vleugje gepaste humor :-) om het geheel wat lichter te maken."


Door een nogal roerige leefomgeving in mijn kinder-en tienerjaren leefde ik voornamelijk vanuit mijn hoofd waarbij muziek en muzieklessen mijn wekelijkse "escape" waren en ik ben daar toch blij om. 

In het hoofd leven heeft als gevolg dat je geen contact hebt met de rest van je lichaam, je voelt dus weinig verbinding met je romp, bekken, benen, voeten en ..de aarde.

Je kunt er gewoonweg niet bij komen, dat is geen onwil, maar onkunde. Ook heeft het als gevolg dat je gemakkelijker angst ervaart en bang wordt, hoger en oppervlakkiger gaat ademen. 

Dit gaat een tijd goed, uiteindelijk kun je ziek worden. Begin 2006 ben ik door mijn contactpersoon bij het gespecialiseerde uitzendbureau in de zorgsector 'in mijn kraag gegrepen' met zoiets van "en Nu ga je hulp zoeken ...en als jij het niet doet, doe ik het en dan ga ik met je mee". Nou, daar schrok ik van "no way, zij gaat niet mee". Ik had het zelf niet door, maar eigenlijk was ik op weg naar een fikse burn-out.

Na een intakegesprek bij een vrijgevestigde ggz-psycholoog (trauma), kon ik daar niet meer terecht...Vervolgens 3 sessies danstherapie, maar dat ging wel zo rap en kon ik mentaal emotioneel niet bijbenen ...Toen zag ik in hetzelfde gebouw een flyer over lichaamsgerichte therapie en ...daarmee heb ik ontzettend getroffen, krap 5 jaar later, na intensieve therapie stond ik figuurlijk op eigen benen. 

 

Eigenlijk zoek ik altijd naar de onderlinge en onderliggende verbindingen.

Verbinding zoeken stroomt door mijn aderen, zit in mijn bloed. Dit deed ik vroeger op school, in mijn werk als verzorgende en (medisch) secretaresse en als masseuse en eigenlijk in alle gesprekken.

Over gesprekken gesproken: die zijn vaak diepzinnig van aard en ik ben dan ook niet zo goed in het praten over 'koetjes & kalfjes'. Toch zeggen anderen ook dat ik “bloedserieus ben' en 'zo gek als een deur'". 


Zoals je op de foto onderaan de pagina ziet, houd ik van boomknuffelen. 

Niks zweverigs aan. Voelt voor mij gewoon heel fijn!!!

 

Rust en Kracht. Vooral van die grote oude eikenbomen.

Ze hebben een aardende functie voor mij. 

Een fijne, krachtige en tegelijkertijd serene energie ervaar ik wanneer ik zo'n eik omarm. 

Tijdens de opleiding in medische qi gong heb ik ervaren wat het verschil in energie is van een dode of een levende boom.

Een Wezenlijk Verschil!

 

Als je dit zelf wilt ervaren met bomen, eindig dan altijd met de levende boom.


Onderstaande stukje over de eik sprak mij dan ook erg aan.

Wees zo krachtig als een eik!

Reik met al je takken naar de hemel terwijl je met je wortels stevig verankerd staat in de grond.

Verbind zo de hemel met de aarde in jezelf.


Mijn Kinderwens 

Binnenkort komt hier meer over te staan. 

 

Door het rouwproces van kinderloos zijn, leerde ik zien dat ik op een diepere laag in mijzelf wel degelijk moeder ben, maar zo anders dan verwacht en hoe de maatschappij het voorschotelt. Moederschap in een ander daglicht.