• Van binnenuit in beweging komen.
  • Geef je gevoelens de ruimte.
  • Door massage en beweging met aandacht naar binnen gaan.
  • Herstel het vertrouwen in je lijf en jezelf.
  • Ontdek spelenderwijs wie je bent, voor het eerst of opnieuw.

Over Marijke

(1976)

Mensenmens - Natuurliefhebber - Dochter - Partner/echtgenote - Zus - Schoonzus - Schoondochter - Tante - Koorlid (alt/mezzo). Kinderloos, moeder van ten minste 4 ‘zielekindjes’ die ik in mijn hart draag.

 

Verbindend - Verdiepend - Verzorgend - "Vele markten ;-)". Muzikaal onderlegd - Dans - Stilte - Hooggevoelig - EigenWijs (soms ;-p) - Speels - Serieus - Expressief - Nieuwsgierig naar het verhaal achter het verhaal - Zoekend naar Harmonie waar ieder zichzelf kan/mag zijn. 


In de Human Design ben ik een self-projected projector 3/5 wat heel kort gezegd betekent dat ik val, opsta, lering trek door veel zelfreflectie (stilte) en ik een mentor voor anderen kan zijn. Wegwijzer, gids, lichtbaken (zee). 

Human design is gebaseerd op kabbalah, I-tjing, astrologie. Het geboorte-tijdstip bepaald je profiel en fungeert als blauwdruk, leidraad voor je leven.


Vrijheid, Diepgang, Spiritualiteit en Speelsheid zou ik als mijn kernwaarden willen neerzetten. 

In 2018 herontdekte ik mijn natuurlijke speelsheid weer. Dat was na een lange weg van professionele hulp sinds 2007 en de 'juiste' mensen die op mijn pad voorbij kwamen.  


Ik zing graag "Vroeger werd ik soms nachtegaaltje genoemd ...nu ook nog weleens ;-)."


"Wat ik van nature doe is: serieuze gesprekken voeren, verweven met hier en daar een vleugje gepaste humor :-) om het geheel wat lichter te maken."


Door een nogal roerige leefomgeving in mijn kinder-en tienerjaren leefde ik uit zelfbescherming in mijn hoofd. Muziek en muzieklessen mijn wekelijkse "escape" waren en ik ben daar blij om!!

 

In het hoofd leven heeft als gevolg dat je geen contact hebt met de rest van je lichaam, je voelt dus weinig verbinding met je romp, bekken, benen, voeten en ..de aarde. Je kunt er gewoonweg niet bij komen, dat is geen onwil, maar onkunde. Ook heeft het als gevolg dat je gemakkelijker angst ervaart en bang wordt, hoger en oppervlakkiger gaat ademen. 

 

Dit gaat een tijd goed, uiteindelijk kun je ziek worden. Begin 2006 ben ik door mijn contactpersoon bij het gespecialiseerde uitzendbureau in de zorgsector 'in mijn kraag gegrepen' met zoiets van "en Nu ga je hulp zoeken ...en als jij het niet doet, doe ik het en dan ga ik met je mee". Ik schrok me rot "no way, zij gaat niet mee". Ik had het zelf niet door, maar eigenlijk was ik op weg naar een fikse burn-out.

Na een intakegesprek bij een vrijgevestigde ggz-psycholoog (trauma), kon ik daar niet meer terecht...Vervolgens 3 sessies danstherapie, maar dat ging wel zo rap en kon ik mentaal emotioneel niet bijbenen ...Toen zag ik in hetzelfde gebouw een flyer over lichaamsgerichte therapie en ...daarmee heb ik ontzettend getroffen, krap 5 jaar later, na intensieve therapie stond ik figuurlijk op eigen benen. 

 

Eigenlijk zoek ik altijd naar de onderlinge en onderliggende verbindingen.

Verbinding zoeken stroomt door mijn aderen, zit in mijn bloed. Dit deed ik vroeger op school, in mijn werk als verzorgende en (medisch) secretaresse en als masseuse en eigenlijk in alle gesprekken.

Over gesprekken gesproken: die zijn vaak diepzinnig van aard en ik ben dan ook niet zo goed in het praten over 'koetjes & kalfjes'. Toch zeggen anderen ook dat ik “bloedserieus ben' en 'zo gek als een deur'". 


Zoals je op de foto onderaan de pagina ziet, houd ik van boomknuffelen. 

Niks zweverigs aan. Voelt voor mij gewoon heel fijn!!!

 

Rust en Kracht. Vooral van die grote oude eikenbomen.

Ze hebben een aardende functie voor mij. 

Een fijne, krachtige en tegelijkertijd serene energie ervaar ik wanneer ik zo'n eik omarm. 

Tijdens de opleiding in medische qi gong heb ik ervaren wat het verschil in energie is van een dode of een levende boom.

Een Wezenlijk Verschil!

 

Als je dit zelf wilt ervaren met bomen, eindig dan altijd met de levende boom.


Onderstaande stukje over de eik sprak mij dan ook erg aan.

Wees zo krachtig als een eik!

Reik met al je takken naar de hemel terwijl je met je wortels stevig verankerd staat in de grond.

Verbind zo de hemel met de aarde in jezelf.


Mijn Kinderwens 

Binnenkort komt hier meer over te staan. (2023) Oef, deze tekst staat er al even. Work in progress zeg maar. 

Door het rouwproces van kinderloos zijn, leerde ik zien dat ik op een diepere laag in mijzelf wel degelijk moeder ben, maar zo anders dan verwacht en hoe de maatschappij het voorschotelt. Moederschap in een ander daglicht. 


Waarom Coach geworden en waarom dit thema?

Het anderen op weg helpen of verder op hun weg brengen zit in mijn aard. Dat deed ik vroeger op school ook al en tijdens stages. 

Door trainingen in psycho-energetica en bio-energetica, medische qi gong en eigen bewustwordingsproces kwam ik er des te meer achter hoe oppervlakkig er in de reguliere gezondheidszorg gekeken wordt naar het fenomeen kinderwens. 

Niet dat ik niet blij ben met medici, integendeel, maar het diepere van wat een mens beweegt, komt nauwelijks of nooit ter sprake (tijdsdruk? interesse? protocol?).

In mijn beleving is het 'en - en'. Het aardse, menselijke, tastbare en het hemelse, goddelijke, ontastbare, on(be)grijpbare mysterie. Alles hangt met elkaar samen.

 

Na een mislukt fertiliteitstraject volgt een evaluatiegesprek om in ons geval uit te spreken wat het met ons doet en hoe nu verder te gaan. 

Na onze laatste ICSI hebben we slechts 1 gesprek gehad en ook nu had ik zelf hulp gezocht bij meerdere coaches en therapeuten om te leren omgaan met rouw en verlies. 

 

Het is een intens rouwproces wat vaak onderschat wordt. Waarbij er wel gesproken wordt, maar het lichaam 'overgeslagen' wordt, terwijl je lichaam juist alles weet en ook weet te herinneren. 

 

Zodoende wilde ik op een lichte wijze hulp aanbieden aan vrouwen met een (nog) onvervulde kinderwens met als doel "beweging, lichaam ervaren, voelen en dan indien gewenst hierover praten". 

 

Deels haal ik mijn kennis en kunde uit eigen ervaringen en deels door aanvullende opleidingen  in lichaamsgerichte coaching zoals massage en medische qi gong

Ook door mijzelf te verdiepen door het lezen van vakgerichte artikelen vanuit meerdere visies en achtergronden. 


Mijn achtergrond qua trainingen, opleidingen

2007 Ontspanningsmassage (beginners) Kitty Middelham. Praktijk Meander Assen / R'dam
2010 Sportmassage (diploma Massage, geen sportVerzorging) IVS opleidingen (ESPO examens)
2011 Ontspanningsmassage (gevorderden) - Herhaald in 2018 Kitty Middelham. Praktijk Meander Assen / R'dam
2014 Medische Basiskennis (hbo-niveau) IVS opleidingen (ESPO)
2012-2014 Psycho-energetisch therapeut, 2 vd 4 jaar gevolgd. Persoonlijke en Therapeutische vorming. Modules: VoiceDialogue. Healing. AdemCoaching. 'Lichaamswerk' (bio-energetica). Academ, Rotterdam
2014-2016 Medische qi gong. 3 vd 4 modules gevolgd. Sinds 2012 beoefen ik via Linda medische qi gong en van 2014 - 2016 volgde ik een opleiding hierin. 2018 herhaling. Academ, Rotterdam bij Dr. Linda Bijtebier
2021 Coaching voor Masseurs & Massagetherapeuten Positive Touch
2021 LevensloopPsychologie Positive Touch
2021-heden HealthCoach for women m.b.t. Hormonen, Maancyclus. Menopauze. Arhanta Academy (Nederland)

Voorheen

Mijn werkende leven gestart in de ouderen -en gezinszorg. Regio Alblasserwaard, Rijnmond, Drechtsteden, Utrecht. In totaal circa 8 jaar ervaring opgedaan. Veel invalwerk gedaan, vaak nieuwe situaties inschatten, soms ook acute problemen oplossen, veel gezien, gehoord, ervaren. 

Van 1999 - 2005 via werkend-leren systeem omgeschoold tot secretaresse en vervolgens ook medisch secretaresse. Als (medisch) secretaresse eveneens bij diverse instellingen, met name zorg, onderwijs en overheid. Laatste ervaring in het Erasmus MC waar ik als flexwerker langere periodes op de afdeling IC-volwassenen, Cardiologie-EFO en Neurologie werkte. 

Geleerd om vrij snel (voor mij) nieuwe situaties, mensen en onderlinge verhoudingen in te schatten. Verbindend aan de slag te gaan, bruggen bouwen, te vragen en durven door te vragen, creativiteit en humor ontwikkeling. 


Hier draag ik met liefde mijn steentje aan bij!

Het terugkeren naar ons krachtige warme Vrouw-Zijn.

Terug naar onze Vrouwelijke creatiekracht in velerlei opzichten!

Onderlinge verbondenheid als vrouwen versterken. 

CreatieKracht doen Ontluiken.

Vruchtbaarheid in brede zin.

Vrouwen-Kracht.


Bekend met Spiritualiteit en sommige religies / stromingen

Mijn religieuze en spirituele reis:

Als baby gedoopt in de gereformeerde gemeente in Nederland - uitgetreden. Voor zover ik weet, zijn mijn ouders vrij snel naar de gereformeerde gemeente - synodaal gegaan. 

 

wordt vervolgd.