Lichaamsgerichte Coaching voor Vrouwen

Rood gelakte nagels en Vrouw voelen

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 17:56

Ik had nooit wat met het lakken van mijn nagels en ik dacht er dus ook niet aan. Hoezo voel ik mij dan vrouwelijker? Hoe kan dat nou? Je voelt je toch vrouw, omdat je dit van binnen voelt ... tja, zo zie ik het. Blijkbaar zijn er mensen die denken of willen dat het vrouwelijk voelen van buitenaf naar binnen werkt. 

Enfin, zondag 16 oktober zong ik mee met het optreden van het koor i.v.m. een jubileumconcert "25 jarig bestaan". Feestelijke kledij hoort daarbij. Make-up en nagels lakken was geen must, maar wel leuk als je het verzorgde. Dus, nou ja, last minute-actie van mij, want op zaterdagavond besloot ik alsnog om mijn nagels rood te lakken en dat is opvallend rood. 

Zo gezegd zo gedaan. De volgende dag was dan het optreden. 

Alles ging heerlijk, het was een fijne dag. 

's Avonds merkte ik eigenlijk pas dat ik mij voor het eerst vrouwelijker voelde met deze rode nagellak en of dat nu komt doordat ik een mooie rode jurk aan had en de rest aan kleding, dat weet ik niet, maar ik was blij dat ik van binnenuit kon zeggen "wauw, ik vind het gewoon echt Leuk deze rode nagels, ik voel mij er goed bij". 

Zo is de cirkel voor mij rond, want nu klopte het voor mijn gevoel dat als ik mij van binnenuit vrouwelijker voel dan kan ik dat aan de buitenkant makkelijker laten zien en omgekeerd geldt dat als ik dit niet van binnen ervaar, dat het niet fijn voelt om mij dan op te maken of mijn nagels te lakken. 

"zo binnen - zo buiten"


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.