Herstel het vertrouwen in jezelf en je lichaam door met compassie naar jezelf te kijken en van binnenuit in beweging te komen.

Bekend met spiritualiteit & bepaalde religies

Spiritualiteit is in mijn beleving niet zweverig.

Mijn religieuze en spirituele reis is nogal uitgebreid. 

Spiritualiteit en Religie kan goed samen gaan, maar het zijn wel 2 losstaande gegevens. 

Als baby ben ik gedoopt in de Gereformeerde gemeente in Nederland - uitgetreden. 

Voor zover ik weet, zijn mijn ouders vrij snel naar de gereformeerde gemeente synodaal gegaan. 

Vervolgens Hervormde gemeente op gereformeerde grondslag - Evangelische groep - Zelf een tijdje lid geweest een open-minded Hervormde gemeente.

Daarna Messiaanse (christelijke levensstijl met de joodse feesten). Begin 2004 richting reformed orthodox jodendom. Ja, er zijn verschillende stromingen binnen het jodendom. 

 

Nadat laatstgenoemde groep in 2005 was opgeheven, kwam ik in een niemandsland van zoeken naar mijn nieuwe weg in de wereld, want er waren geen kaders meer behalve mijn eigen normen en waarden.

Via boeddhisme kwam ik bij de yogafilosofie, Kundalini, Sichisme en kreeg ik nieuwe inzichten, kaders. 

 

Vervolgens kwam in 2010 Authentieke Kabbalah op mijn pad waar ik mij tot 2014 in verdiepte voor zover dat ging, want er gaat veel tijd in zitten. Dat geeft niet, maar die tijd dien je wel te hebben.

Authentieke Kabbalah is bewustzijnswerk. 

 

Toen in 2017 de 4e ICSI niet gelukt was, werd ik benieuwd naar de joodse visie ten opzichte van het wel of geen kinderen (kunnen) krijgen.

Zo ging ik op zoek naar vrouwelijke (joodse) coaches en op die manier kwam ik bij een dieper niveau van mijzelf uit. Het vrouw-zijn omvat zoveel meer dan 'enkel' het dragen en baren van kinderen. 

 

Na een tijdje "niks" met spiritualiteit en religie gedaan te hebben, borrelde het verlangen om op vrijdagavond op eigen wijze de sjabbat te vieren. Deels het originele joodse ritueel en deels van onszelf. 

De Vrijdagavond is dan ook een speciale avond geworden voor mijn man en mij en ieder die dit bij ons zou willen ervaren. Laat wel even een dag van tevoren weten dat je zou willen aanschuiven ;-). 

Warme en welkome groet, 

Marijke