Hoe ziet een massagebehandeling er globaal uit?

In mijn praktijk op begane grond begroet ik je. Voorafgaand aan de massage zelf praten we met elkaar, drinken we water of thee. Zo heb jij de tijd om te landen en krijg ik tijdens ons gesprek meer duidelijkheid over je reden van het boeken van een massage bij mij. 

De massage die ik bied, ziet er eigenlijk nooit standaard uit. Wel heb ik een aantal richtlijnen voor mijzelf.  Ik masseer op basis van intuïtie, kennis en vaardigheden waarbij ik je als het ware mee op reis neem door je lichaam. 


De Massage zelf

Na het voorgesprek mag je op je buik plaatsnemen op de massagetafel (met borstuitsparing, ligt lekkerder). Vervolgens dek ik je toe met een massagedoek. Misschien nog ergens handdoeken plaatsen voor meer comfort.

Dan leg ik mijn handen op je rug met de doek er nog overheen.

Zo maak ik een eerste contact met jou en je lichaam, zodat je de ruimte krijgt om te 'landen' en te voelen of je goed ligt. Overigens kun je tijdens de massage altijd aangeven als je bijv. je arm wilt verleggen. 

 

Vaak start ik elke massage met je rug, omdat dit voor veel mensen een fijner gevoel is. Mocht het op je buik liggen op enig moment onprettig zijn, dan kijken we samen naar een passende oplossing. Handdoeken kan ik gebruiken om je meer comfort te bieden. 

Na het eerste contact met mijn handen op je rug, bedekt met een doek start ik zachtjes met wiegen wat een ontspannende werking geeft. 


Massage achterzijde van je lichaam

Daarna trek ik  rustig de doek van je rug tot je bekken en voel ik je huid, eigenlijk een korte herhaling zoals met de doek, maar dan zonder wiegen.

Je benen zijn nog bedekt met de massagedoek totdat ik die ga masseren en natuurlijk worden je voeten ook met zorg behandeld. 

Ik olie ik je rug in met een olie op natuurlijke basis en start met de massage, eerst lange streken, daarna meer afwisseling, maar zodanig dat je ontspant en toch wakker blijft. 

De rest van de massage is op basis van wat ik merk, wat je aangeeft en uiteraard binnen mijn palet aan kunde. Schouders, nek en schedelbasis, armen en handen worden gemasseerd.

Je billen masseer ik meestal ook tenzij je dit niet wenst (voorgesprek). Regelmatig zit er spanning in de bilspieren opgeslagen (o.a. samengeknepen billen). Deze spieren hebben een verbinding met je rug en je benen en je bekken.


Aangekomen bij het omdraaien van je buik naar je rug. 

Soms kan dit kwetsbaar voelen, je hart, buik, bekken, keel vol zichtbaar en daar ben ik mij zeker van bewust en ga ook zo te werk.

Eerst masseer ik je benen, voeten (nu aan de voorzijde) en je armen en handen. Daarna kijken we samen of je je gezicht, hals/nek, keel-en borstgebied en buik of al deze gebieden gemasseerd wilt hebben. 

Ik je je hoofd zacht in mijn handen mag laten rusten, velen vinden het ontspannend als ik ook de schedelbasis een tijdje masseer. 


Buik en aanraking 'je laten aanraken'

Voor veel mensen is de buik een 'kwetsbaar' gebied. 

Het komt heel dichtbij jezelf, je gevoelens en misschien heb je dan al het gevoel dat je niks kunt verbergen, in die zin kwetsbaar. 

Dus ik raak je buik alleen aan wanneer dit goed voor jou voelt.

Dat is wanneer jij een JA voelt en dit kenbaar maakt (ook al vind je dat misschien spannend), spreek het uit.

Een eerste contact zoals mijn hand of beide handen op je buik leggen kan ook al genoeg voor dit moment zijn.

Dit kan al veel doen. Zeker wanneer dit de eerste keer is dat een tot nu toe onbekende je buik aanraakt.