Even rust middenin de hectiek van Vruchtbaarheidstrajecten?

Als je het gevoel hebt dat je GELEEFD wordt ipv dat leeft. 

Wanneer je je in een vruchtbaarheidstraject bevindt of de periode tussen de ene en volgende ronde is het soms fijn of noodzakelijk om in een veilige sfeer stoom af te blazen. Bij mij kan dit. 

Daarom heet ik je van harte welkom om bij mij een dagdeel op adem te komen.

Dat kan in een groepje van 3 vrouwen plus mijzelf erbij alsook in een individueel afspraak met eventueel een 6-tal afspraken (betalen per keer is bespreekbaar). 

Terug naar jezelf, want uit ervaring weet ik maar al te goed hoe je meegesleept wordt in de medische malle molen.

Je wordt geleefd. Je eigen agenda doet er niet meer toe. Alles staat in het teken van zwanger worden en/of zwanger blijven, in gezondheid.

Jij doet ertoe en jouw gezondheid en welzijn is belangrijk voor jezelf, maar ook voor je toekomstige kindje die je hoop ik gaat krijgen.

Ook mijn aanbod geeft geen enkele garantie, maar wel dat je steeds meer leert om te voelen wat jou goed doet, nu en later. 


Tijd om op adem te komen

Teleurstellingen en vooral de onzekerheid die onrust en spanning in je lichaam (en geest) teweegbrengt. Alles in jou staat op "hoe kan ik toch nog een kindje krijgen?"

Gek genoeg zie je om je heen juist allemaal zwangere vrouwen al dan niet lopend met een kinderwagen waar een prachtige baby je met blauwe ogen aankijkt ...als je nog in die wagen durft te kijken. Het is Zo confronterend! I know.


Je herkent jezelf niet meer 

Zwanger worden en blijven is helaas géén vanzelfsprekendheid voor jou.

Je herkent jezelf niet meer door de hormonen en het medische “gedoe” aan je lijf.


Niet helpende Goedbedoelde adviezen

Goedbedoelde adviezen vliegen je om de oren. Adviezen die je niet helpen, eerder verdrietiger maken, omdat je je niet gehoord voelt. 

Het lijkt wel alsof de buitenwereld blij is dat nu eindelijk deze spanningen voorbij zijn of je kinderen krijgt of niet. Alleen zien ze niet je verdriet, gemis, teleurstelling, boosheid en eenzaamheid.

Er wordt min of meer verwacht dat je maar weer 'vrolijk' meedoet met alles en iedereen. 

Je voelt je niet gehoord, gezien, nog verdrietiger en eenzamer. 


Ach, je bent nog jong

Ach, je bent nog jong kreeg ik te horen. Jong? Hoezo? Hoe bedoel je? Ik ben 40, da's niet jong meer om moeder te worden én ik ben er al zo lang mee bezig.

Gevoelsmatig staat mijn leven in de wachtstand voor hopelijk een kindje”! 

Vervolgens geïrriteerd er achteraan “weet je, als je nooit in dit schuitje hebt gezeten, moet je gewoon je mond houden, ja?.... stilte bij de ander.... Soms werd ik zo boos over dit 

Hmmja, later denk je dan "dit is niet zo bevorderlijk voor de onderlinge verbinding, vooral dat laatste zinnetje niet, maar dat kan mij nu even niets schelen". Ik mag mijn ei ook even leggen. 

Trouwens, ook weer zo'n rare uitspraak als je in dit circuit zit "je ei kwijt kunnen". Nahja, gaat lekker zo.

Enfin, misschien herkenbaar dat je het gevoel hebt dat je leven in de 'wachtstand' staat en ondertussen probeer je te manoeuvreren tussen veel onbegrip, onwetendheid en allerhande goed bedoelde adviezen. 


Pauze?? Nee joh, doorgaan.

Rammelende eierstokken 

Geen tijd voor pauze, omdat je alle kostbare tijd, geld en energie wilt gebruiken om je hartewens in vervulling te doen gaan, maar je weet vast ook dat spanning hierin geen positieve bijdrage levert.

Als je al zo gespannen bent, dan helpt het roepen "ontspan je, laat los" al helemaal niet, eerder averechts. 

Toch is het belangrijk om soms een rustpauze te nemen, zodat je met energie de volgende ronde instapt. Hoe tegenstrijdig dit ook mag klinken in de race tegen de klok.  

Neem je rust, juist wanneer de klok van je eicellen doortikt.

Dat hoeft niet een half jaar te zijn, maar om de maand een nieuw traject met hormonen is een enorme aanslag op je lijf!!

Neem je rust, juist wanneer de klok van je eicellen doortikt.


Een dagdeel ter Verademing in de race tegen de klok

Een dagdeel á 3 uur om jezelf de tijd en aandacht gunnen op te laden én daarna weer verder te gaan met meer rust & vertrouwen in je lichaam. 

Dit kan zowel individueel alsook in een kleine groep van ongeveer 3a4 vrouwen met eenzelfde soort situatie. Gelijkgestemden dus om pijnlijke confrontaties te voorkomen. 


Investering 

Op adem komen met rust en beweging en wat ook zeker welkom is "jouw geluid". Wat wil je (lichaam) jou zeggen? Wat mag of moet uitgesproken worden? Jouw waarheid?! 

Thee, Water, Koffie en hapjes inbegrepen bij het bedrag van € 33,00. Evenals een week na afloop een (kort) telefoongesprek, met of zonder beeld om te horen hoe het met je is.