Ons Verhaal

 ...is nog in ontwikkeling ... Ons verhaal zet ik alleen op deze pagina, omdat het hier specifiek gaat over het hebben van een kinderwens en hoe daarmee om te gaan. 

 

Vragen die om de hoek komen kijken zijn o.a.:

  • Hoe ga je om met jezelf, je lijf, je zelfbeeld, je vrouwelijkheid/mannelijkheid  je relatie?
  • Hoe ga je om met wederzijdse familie en andere sociale contacten? 
  • Hoe regel je het op je werk, hoe open kan en mag je zijn?
  • Hoe ga je om met mensen die het niet (kunnen) begrijpen of zich ervoor afsluiten?
  • Hoe ga je om met de mededelingen van zwangerschappen of geboorte van kindjes in je omgeving? 

 

Hier zijn geen eensluidende antwoorden op te geven. Wat voor ons werkt, betekent niet dat dit voor ieder ander ook werkt. Alles wat wij vertellen, is ervaringsgericht. Doordat wij zelf begeleid zijn, maar ook door introspectie, meditatie, mijn werk -en opleidingsachtergrond en het jezelf in de spiegel durven aan te kijken. Jezelf omarmen met zelfliefde, zelfwaardering...een groot deel is ook je mindset en hoe sta je sowieso in je leven, perceptie, realiteit etc. 

 

Een deel van ons verhaal is dat wij 5x een ICSI-traject hebben doorlopen zonder positieve resultaten. Geen enkele ICSI heeft geleid tot een zwangerschap. Volgens de medische wetenschap kunnen wij dus geen kinderen van onszelf krijgen. Februari 2020 was onze 5e & laatste ICSI en onze laatste strohalm aan hoop.

4 behandelingen in Nederland en de 5e in Duitsland. 

Acceptatie en Verwerking is het enige wat er te doen is.

Zo dankbaar en blij dat ik mezelf emotioneel heb leren dragen en als het ware mijn eigen coach ben. Toch hebben mijn man en ik samen een coachingstraject doorlopen om zowel samen alsook los van elkaar hulp te krijgen bij het verwerken van dit verdriet, zodat we beiden onze weg beter kunnen vervolgen. 

In die zin kunnen we er ook voor anderen zijn zonder dat we over onze eigen grenzen heenlopen. 

Los van dit traject voor onze hartewens hebben we beiden veel meegemaakt. Inmiddels een 'goed georganiseerde rugzak' met waardevolle lessen die we gebruiken om vandaag voor en achter onszelf te gaan staan...ons leven te Leven, de regie (her)pakken over datgene waar je invloed op kunt uitoefenen. 

Hierdoor ontwikkelden wij een brede blik op het leven en kunnen wij de ander werkelijk zien