Begin » Aanbod » Israëlische Dans » Over mij m.b.t. Dans en Expressie

Over mij m.b.t. Dans en Expressie

In 2001 maakte ik voor het eerst kennis met Israëlische dans (Cora en (wijlen) Ari van Drongelen). Het gaf mij blij gevoel van binnen. Natuurlijk had ik nog veel te leren, maar dat drukte de pret niet. Vrij snel daarna met klassieke ballet bij de RMA Amersfoort gestart, voornamelijk floorballet waarmee ik in korte tijd kracht in mezelf ontwikkelde. Aangezien ik geen echt balletdansfiguur had, ben ik na 3/4jr gestopt, vooral het springen in posities gaf wat problemen doordat ik stevige kuitspieren heb. Desalniettemin heb ik veel geleerd en Dat neem ik mee.

Begin 2005 startte ik met Internationale volkdsans bij vereniging Machar in Dordrecht. Daar zat Israëlische dans ook in het repertoire. Al snel merkte ik dat ik daar de voorkeur aan had en koos ervoor om daarmee verder te gaan. Zo gezegd, zo gedaan!! 

September 2005 ging ik bij Miryam Koifman dansen, hoofdzakelijk in Rotterdam, soms ook in Den Haag bij Nitsanim. Zij gaf les in Israëlische dans. Altijd met veel plezier gedanst. In 2010 stopte zij met lesgeven. Nathalie Crauciuc zette de lessen op goede en fijne voet voort. Tot 2015 danste ik bij Nathalie.

 

In 2015 trouwde ik en verhuisden mijn man en ik naar het noorden van Nederland, omdat ik weg wilde uit de randstad, meer groen, schonere lucht en meer ruimte om ons heen. Zodoende zijn we na lang zoeken & kijken naar Lelystad verhuisd en was Rotterdam te ver weg om elke donderdag heen en weer te rijden (19.30 - 22.00 uur). 

Hier in Lelystad miste en mis ik nog steeds de Israëlische dans.

Er is wel internationale volksdans met af en toe Israëlisch in het repertoire, Ma Navu waar ik 1jr heb gedanst. Daarna is Nijkerk het dichtstbijzijnde voor les Israëlische dans (2e deel van de avond), Rav Brachot, ook daar heb ik 5x meegedanst, maar toch 45min heen en ook terug.

Daarom heb ik besloten om nu zelf iets op te zetten en uiteraard ben ik al lekker aan het voorbereiden voor de lessen.